Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Andy i Jamie Murray: Prava braća u finalu single i double Grand Slamova ikada

Preuzmite sliku

Naši roditelji će biti izuzetno ponosni. Nema puno tenisera koji dolaze iz Škotske, kazao je drugi reket svijeta i dodao da se nada da će njegov brat uspjeti pobijediti u subotu.

Škotski teniser Andy Murray i njegov stariji brat Jamie prva su braća koja su uspjela izboriti finale u singl i dubl konkurenciji nekog Grand Slam turnira, javlja Anadolu Agency.

Andy Murray, koji je nakon pet setova savladao Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića i izborio finale prvog Grand Slam turnira sezone s prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem, izjavio je da je sretan zbog takvog porodičnog uspjeha.

Naši roditelji će biti izuzetno ponosni. Nema puno tenisera koji dolaze iz Škotske“, kazao je drugi reket svijeta i dodao da se nada da će njegov brat uspjeti pobijediti u subotu.

Jamie Murray i Bruno Soares igraće u finalu protiv para Daniel Nesto/Radek Stepanek. Oba para teže osvajanju prve zajedniče Grand Slam titule.

Murrayu će u nedjelju biti četvrto finale protiv Novaka Đokovića, petostrukog šampiona Australian Opena. U prethodna tri finala Đoković je izlazio kao pobjednik.

Đoković je danas u polufinalnom meču superiornom igrom u tri od četiri seta savladao Švicarca Rogera Federrera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje