Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šveđani slavili, ali konačna odluka pada u Danskoj (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Posljednja utakmica prvog dijela baraža odigrana je u švedskoj Solni na Friends Areni, gdje su Šveđani dočekali Dansku. 

U veoma zanimljivoj i izjednačenoj utakmici prvi do vodstva dolaze Šveđani. Na asistenciju Lustiga pogađa Forsberg u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. U nastavku meča Thomas Kahlenberg je nesmotreno startao u svom šesnaestercu, a Nicolla Rizzoli pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je Zlatan Ibrahimović, koji donosi veliku prednost u tim trenucima za svoju ekipu.

I kada se mislilo da će Ibrahimović i društvo sa kapitalnom prednošću na gostovanje kod komšija u Dansku, rezervista Jorgensen pogađa devet minuta prije kraja. Veoma važan gol za Dansku, kojoj će u revanšu trebati minimalna pobjeda za prolaz.

Nakon prvih utakmica baraža, u najboljoj poziciji za prolaz dalje su Mađari koji su u prvoj utakmici slavili u Norveškoj minimlanu pobjedu, te Ukrajinci koji su pobijedili Sloveniju sa 2-0. Naši Zmajevi nakon remija na Bilinom Polju još uvijek imaju 90 minuta u Irskoj gdje je sve otvoreno. Sve putnike iz baraža na Euro 2016. saznaćemo u utorak navečer. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje