Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stara povreda Spahića, nazire se početni sastav BiH za SP

Preuzmite sliku

Lakšom povredom Emira Spahića završen je trening fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine sinoć u Guaruji, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

„Ništa strašno. Stara povreda skočnog zgloba lijeve noge“, istakao je Reuf Karabeg, doktor bh. nacionalnog tima nakon što je pregledao Spahića na terenu stadiona u Guaruji.

Kapiten BiH držao je nekoliko minuta oblogu oko zgloba, a doktor Karabeg kaže kako su i ostali igrači spremni za Mudnijal.

„Ermin Bičakčić u potpunosti se oporavio i spreman je za utakmice na Svjetskom prvenstvu. Nekolicina njih žale se na blaže bolove, ali ništa ozbiljno. Vedad Ibišević dobio je udarac, no trenirao je bez većih problema“, rekao je Karabeg.

  • reprezentacija-bih-u-brazilu-zmajevi
  • Iako selektor Safet Sušić još javno nije govorio o sastavu tima za SP, prema viđenom na posljednjem treningu, u startnoj postavi trenutno su golman Asmir Begović, na štoperskim pozicijama Sead Kolašinac i Emir Spahić, dok će po bokovima igrati, desno Mensur Mujdža, lijevo Sejad Salihović. U veznom redu, uz Miralema Pjanića, trebali bi biti  Muhamed Bešić, Senad Lulić, Izet Hajrović i Zvjezdan Misimović. Prema svemu sudeći, meč sa Argentinom BiH će početi sa jednim napadačem, Edinom Džekom.

    Ovaj tim na zadnjem održanom treningu u Guaruji pobijedio je „rezervni sastav“, rezultatom 1:0. Strijelac gola za „plave“ bio je Lulić.

    Da li će spomenuti tim početi utakmicu sa Argentinom moglo bi biti jasnije i nakon današnje kontrolne utakmice sa mladim timom Santosa, kojeg će BiH odigrati u svom trening kampu u Guaruji sa početkom u 18 sati lokalnom vremenu (23 sata po srednjoevropskom).

    Posljednjem test susretu pred SP prethodit će jutarnji futing koji će reprezentativci obaviti na pješčanoj plaži ispred svog hotela, najavio je Sušić.

    Inače, Sušić je u nekoliko navrata zaustavljao igru u međusobnom duelu „plavih“ i „zelenih“, kako bi vježbali tzv. „prekide“ u fazi napada, ali i onda kada se ekipa treba braniti. Ono što posebno ohrabruje jeste bespoštedno zalaganje svih igrača na treninzima u Brazilu, piše novinar Anadolu Agency.

    U Džekinom dresu po autogram

    Brojni Brazilci dolaze ispred stadiona u Guaruji kako bi vidjeli reprezentativce BiH. Rijetki su koji se uz novinare uspiju prošvercati na tribine. Na posljednji trening tako je došao i jedan od obožavatelja Džeke. Brazilac je nosio Džekin dres Mancheter Cityja i na koncu uspio se probiti i na teren gdje je dobio autogram od bosanske fudbalske zvijezde. I mnogi mališani bili su nagrađeni autogramima bh. igrača, ali i suvenirima koje su im dijelili uposlenici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH. (Tuzlanski.ba/Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,