Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spahić zbog povrede van terena do kraja sezone: Istražuje se da li je učestvovao u tuči

Preuzmite sliku

Emiru Spahiću, fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine pukli su ligamenti u sinoćnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Njemačke između njegovog Bayer Leverkusena i Bayerna iz Minhnena, te će zbog povrede izbivati sa terena do kraja sezone.

Spahić, koji je zbog povrede u 90. minutu morao napustiti spomenutu utakmicu u kojoj je Bayern pobijedio boljim izvođenjem jedanaesteraca, za njemačke medije izjavio je da se povrijedio u najgorem mogućem trenutku jer se Leverkusen u Bundeligi bori za plasman u Ligu prvaka, dok reprezentaciju BiH 12. juna u Zenici očekuje važna utakmica kvalifikacija za EURO 2016 protiv Izraela.

Predviđa se da će pauzirati četiri do šest sedmica, a danas nije bilo izvjesno hoće li Spahić morati biti podvrgnut operativnom zahvatu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ranije je objavljena i informacija da je Spahić bio u centru incidenta, verbalnog a zatim fizičkog sukoba njegovih prijatelja i zaštitara nakon meča sa Bayernom, zbog čega je intervenisala policija. Protiv nekoliko osoba podnesene su i krivične prijave, a Uprava Bayer Leverkusena istražuje da li je nekadašnji kapiten bh. reprezentacije učestvovao u tuči.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,