Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spahić: Neka svaki Bosanac i Hercegovac danas ponosno kaže, puna srca, navijam za svoju BiH!

Preuzmite sliku

Prošle godine 15.10. ostvarili smo san. I dalje želimo sanjati i vjerovati u naše snove, istakao je Emir Spahić, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na zvaničnoj FIFA konferenciji za medije uoči današnje prve utakmice na Svjetskom prvenstvu koju će odigrati nacionalni bh. tim, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) sa stadiona „Maracana“ u Rio de Janeiru.

BiH će na „Maracani“ igrati meč prvog kola grupe „F“ protiv Argentine. „Na teren ćemo izaći ponosni, dični i pokušati dići svoje snove na veći novo. Imamo li motiva? Ne treba nam veći motiv od činjenice da igramo protiv jedne od najbolje selekcije svijeta Argentine, i to prvu našu utakmicu na SP“, govorio je Spahić, te dodao:

„Neka svaki Bosanac i Hercegovac ponosno izađe na ulicu i danas kaže puna srca navijam za svoju BiH“.

Tvrdi da su saigrači i on spremni za susret sa favorizovanim protivnikom. „Znamo koga imamo na suprotnoj strani. No, u nogometu sto, tisuću puta desilo se iznenađenje, pa neka se to i sutra dogodi. Nemam ništa protiv“, kazao je Spahić.

Na pitanje šta misli o duelima sa Lionelom Messije, jednim od najboljih fudbalera svijeta, odgovorio je: „Messi je Messi, najbolji igrač na svijetu. Bio u Barceloni ili u dresu Argentine uvijek će biti Messi“.

Utakmica Argentina – BiH igra se ovdje u Rio de Janeiru danas sa početkom u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoevropskom vremenu, piše novinar Anadolu Agency iz Brazila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje