Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda sutra protiv Zvijezde: Kiso napustio pripreme, karijeru nastavlja u Uzbekistanu

Preuzmite sliku

Sloboda je uoči puta u Antalyju ostala bez još jednog fudbalera na kojeg se računalo u proljetnom dijelu sezone.

Nenad Kiso koji je u dresu Tuzlaka najčešće igrao na poziciji desnog beka, karijeru će nastaviti u jednom klubu iz Uzbekistana.

Kiso, koji je na pripremama Slobode od 16. januara, na današnjem treningu oprostio se od igrača i članova stručnog štaba Slobode.

U jesenjm dijelu prvenstva Nenad Kiso je upisao 10 nastupa za tim s Tušnja. Odigrao je 414 minuta i to četiri puta kao starter, dok je na šest utakmica ulazio u igru s klupe.

U odnosu na prvi dio prvenstva, Sloboda je ostala bez Jasmina Moranjkića, Muhameda Mujića, Adnana Mujkića, te Nenada Kise, dok su došli Anes Haurdić, Ermin Musić i Slobodan Lakičević.

Prvi put poslije povratka iz Semberije fudbaleri tuzlanske Slobode trenirali sudanas  na Tušnju. Igrači su radili bez pogovora, povremeno se samo čula pištaljka šefa Husrefa Musemića, kojom je označavao kraj jedne faze dnevnog plana rada i početak druge. Bilo je dosta trčanja, razgibavanja kao i rada s loptom na malom prostoru, piše Fena.

Nakon povratka sa priprema u Semberiji, Crveno – crni će ove sutra odigrati drugi kontrolni meč. Protivnik je federalni prvoligaš Zvijezda iz Gradačca, a utakmica će se igrati na pomoćnom stadionu Tušanj sa početkom od 13 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje