Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sinadinović: “Dat ću sve od sebe da se vratimo u vrh Lige 12” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon četiri vezana poraza OKK Sloboda dočekuje novajliju lige mostarski Student u okviru 10. kola Lige 12 Bosne i Hercegovine, a na današnjoj press konferenciji predstavljeno je i novo pojačanje Tuzlaka, Edi Sinadinović, koji je stigao iz makednoskog KK MZT Skopje Aerodrom trenutnog člana ABA lige.

Trener Boris Džidić ističe da se pobjeda protiv Studenta postavlja kao imperativ i dodaje: “Nismo u ritmu, a oni su nizu od tri pobjede. Poznajem dosta mostarsku ekipu jer sam ih vodio prije nego ću stići u Slobodu. I smatram da će se glavna bitka voditi na poziciji centra, tu će se odlučiti utakmica. Ekipa Studenta, nije nikako za potcijeniti, a najveća opsanost prijeti od Sejfića i tuzlanskoj publici dobro poznatog Rizvića. Mislim da smo mnogo dobili sa Sinadinovićem, jer smo bili deficitarni na poziciji playmakera.”

  • press_sloboda011-20151204
  • Novo pojačanje Slobode, Edi Sinadinović nekadašnji igrač Partizana, PAOK-a i MZT-a kaže kako će dati svoj maksimum da Slobodu vrati u vrh Lige 12, i borbu za Ligu 6. “Super su momci svi. Osjeti se da je malo ekipa psihički pala, što je razumljivo, jer se naša ekipa nalazi u reziltatskoj i igračkoj krizi, ali daću sve da unesem svoju energiju među momke io da se vratimo u kolosjek.” dodaje novi igrač Slobode.

    Predsjednik kluba Aid Berbić rekao je da sve u klubu raduje povratak Mirze Hrnčića za 7 do 10 dana. Hrnčić se povrijedio još u trećem kolu protiv Sparsa. Van stroja su Enes Latifagić narednih 7 dana, te Luka Jovanović kojeg neće biti na parketu naredni mjesec dana.

    Utakmica između Slobode i Studenta na rasporedu je u nedjelju 6. decembra u Velikoj dvorani Mejdana sa početkom od 19:30h. (Tuzlanski.ba | S.M | A.K)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje