Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Senzacija Skenderbeua, Bilbao prejak za Partizan (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Skenderbeu napravili su najveću senzaciju dosadašnje grupne faze Evropske lige pobjedom nad Sportingom od čak 3-0, golovima Lilaja i Nimaga. Bilbao je golovima Williamsa, Benata, Aduriza i Elustonda uvjerljivo 5-1 savladao beogradski Partizan, za Partizan je pogodio Aboubacar.

Lazio je u grupi G slavio na gostovanju kod Rosenborga 0-2. Strijelac u oba navrata bio je Đorđević, dok je St.Etienne lakše nego se očekivalo 3-0 dobio Dnipro. Lazio je prvi sa 10 bodova, St.Etienne drugi sa 7. Senad Lulić nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu.

U grupi L Augsburg je lakše od očekivanog dobio Alkmaar 4-1 uz tri gola Bobadille. U ovoj grupi Athletic Bilbao je prvi sa 9 bodova, a Augsburg drugi sa 6.

Basel je u grupi I slavio protiv Belenensesa u Portugalu sa 0-2, dok je Fiorentina slavila u Poljskoj nad Lechom identičnim rezultatom. Oba gola djelo su Josipa Iličića. Basel je prvi sa 9 bodova, Fiorentina druga sa 6.

Grupa J donijela je okršaj Tottenhama i Anderlechta, u kojoj su popularni pijetlovi golom Dembelea pet minuta do kraja slavili 2-1. Tottenham je pobjedom prvi u grupi sa 7 bodova, slijedi Monaco sa bodom manje.

Sparta i Schalke su remizirali 1-1 u Pragu u okviru grupe J. Sead Kolašinac ušao je u 87. minutu susreta. Štilićev APOEL poražen je od grčkog Asterasa, a naš reprezentativac odigrao je svih 90 minuta. Schalke je prvi u ovoj grupi sa 8 bodova, Sparta druga sa dva boda manje.


(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje