Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šećerbegović: Nema novca za sanaciju srušenog zida na stadionu Tušanj

Preuzmite sliku

Prije nešto više od sedmicu dana, na Gradskom stadionu Tušanj obrušio se jedan od zidova koji se nalaze iza zapadne tribine. Vrijeme je učinilo svoje pa se zid koji vodi do toaleta iza tribine u potpunosti srušio.

Sva sreća da se ovo nije dogodilo za vrijeme nekih od utakmica koje na Tušnju igraju Sloboda i Tuzla City, jer se radi o najfrekventnijem dijelu stadiona. Upravo kraj tog zida prolazi publika koja je smještena na zapadnoj tribini.

Sada je na mjestu gdje je bio zid zategnuta cerada kako bi se spriječilo daljnje obrušavanje. Hoće li zid ponovo biti izgrađen i kada, ne znaju ni u Upravi “Gradskog stadiona Tušanj”.

  • – Ovo se dogodilo iznenada i nemamo planirana sredstva za sanaciju. Ranija sredstva su odobrena za neke druge projekte na stadionu. U svakom slučaju, ovo se mora sanirati pa ćemo Gradskoj upravi uputiti projekt s planom šta treba uraditi – objašnjava Dževad Šećerbegović, direktor JU “Gradski stadion Tušanj”.

    Za sada se ne zna koliko bi novca trebalo izdvojiti za gradnju zida, a to će se znati tek kada na lice mjesta izađe gradska građevinska inspekcija. Prema riječima Šećerbegovića, oni će pregledati i nastavak zida iza zapadne tribine.

    Bacan otpad

    – Iza zida su pravljene garaže koje se naslanjaju na zid, bacan je građevinski otpad. Sve je to pravilo pritisak na zid i normalno da je vremenom došlo do pucanja. U svakom slučaju, treba obnoviti kompletan zid – zaključuje Šećerbegović. (Avaz.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,