Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emotivan rastanak Xavija Hernandeza i navijača Barcelone (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Bivši fudbalski reprezentativac Španije Xavi Hernandez sinoć se u suzama oprostio od navijača Barcelone na stadionu Nou Camp, gdje je nastupao posljednjih 17 sezona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Xavi (35) je na sinoćnjoj utakmici protiv Deportiva posljednji put nosio dres španske Barcelone, nakon čega će svoj karijeru nastaviti u katarskom klubu Al-Sadd. Oproštaj Xavija sa navijačima Barcelone po svemu je bio emotivan, a legendarni veznjak i kapiten Barcelone nije mogo sakriti suze.

Hvala vam svima. Učinili ste me najsretnijim čovjekom na svijetu. Danas a i tokom posljednjih 17 sezona, šta god ko mislio mi smo najbolji kluba na svijetu“, rekao je Xavi, obraćajući se prisutnim na prepunom Nou Campu.

Navijači su ovacijama pozdravili dugogodišnjeg kapitena ovog kluba, a on je na to uzrvatio:

Još nije gotovo. Želimo i Kup Kraljeva i Ligu prvaka. Tu sam jos 15 dana i čekam i vas. Živjela Barca, živjela Katalonija“, rekao je Xavi, zahvalivši se svima na podršci, a posebno svojoj porodici.

Xavi je od 1998. godine u dresu Barcelone odigrao 506 utakmica na kojima je postigao 58 golova, dok je za 14 godina nastupa u reprezentaciji Španije odigrao 133 utakmice i postigao 12 golova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje