Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Safet Sušić odlučio: Edin Džeko novi kapiten Zmajeva

edin-dzeko-goool1
Preuzmite sliku

Edin Džeko novi je kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovu odluku, koja se nakon oproštaja Emira Spahića nametnula kao logično, potvrdio nam je danas selektor Safet Sušić, piše Avaz.

Pape je bio u Engleskoj, gdje se sinoć susreo s dva glavna kandidata za kapitensku traku, Džekom i Asmirom Begovićem, kojima je prenio svoju odluku. Na sastanku je bio i Muhamed Bešić.

– Za mene dilema nije bilo. Davno sam odlučio da će, kada se Spahić oprosti, kapiten biti Džeko. Dugo je u ekipi, puno joj je dao i veoma je cijenjen među ostalim fudbalerima. Logično je da on bude kapiten – rekao nam je Sušić.

Čim je Spahić objavio oproštaj, naša javnost priklonila se ne Džeki, već Begoviću. U mnogobrojnim anketama, naš golman dobio je ogroman broj glasova za novog kapitena, ali Sušić kaže da se ipak odlučio za Džeku.

– Uz Džeku, Ibiševića i Pjanića, Begović će sigurno biti jedan od onih s kojima ću razgovarati kada budem trebao donositi važne odluke. Begović je sjajan momak, ali vjerujem da bi i on sam kapitensku traku dao Edinu – poručio je Sušić. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,