Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvjezdan Tomić, trener rukometaša Bayerna: Sjajno druženje, momci su oduševljeni bosanskim jelima

Preuzmite sliku

Bayern iz Munchena je po prvi put učesnik rukometnog turnira za veterane i veteranke “Rukomet na zrnu soli” koji je danas počeo u Tuzli.

Već više od godinu i pol dana, Tuzlak Zvjezdan Tomić je glavni trener druge ekipe ovog bavarskog tima, sa kojim ostvaruje vrlo dobre rezultate.

Za portal Tuzlanski.ba otkrio je kako je došlo do toga da Bayern stigne na ovaj prestižni turnir.

  • – Negdje oko nove godine sam razgovarao sa Damirom Cipurkovićem i došli smo na ideju da probam predložiti Bavarcima da dođu na turnir i da prije svega vide kakvo je druženje u pitanju. Na početku sam imao čudnih pitanja od njih, jer im je sve to nepoznato. U jednom trenutku sam čak imao 22 prijavljenih da krenu s nama na turnir, a neke smo morali odbijati – rekao je Tomić, dodavši kako su igrači Bayerna oduševljeni Tuzlom jer su već drugi dan ovdje.

    – Pričao sam im dosta o ovom gradu i situaciji za vrijeme rata u BiH. Prije svega oduševljeni su našim domaćim kulinarskim specijalitetima. Upoznali su dosta ljudi i nisu mogli pretpostaviti da je ovako lijepo. Nama nije bio bitan rezultat, već smo došli da uveličamo turnir i da postignemo jedan vid promocije, jer su slike već objavljene i na našoj stranici u Bayernu. Vjerovatno ću naredne godine dovesti i žensku ekipu – rekao je naš sagovornik.

  • Zanimljivo je da su ovi igrači Bayerna najmlađa ekipa na turniru, i samo rijetki od njih ispunjavaju veteranski uslov da imaju više od 35 godina. Tomić dodaje kako u Bavarskoj nema sličnih turnira.

    – Svaka ekipa ima svoja tri ili četiri tima. Mi, recimo imamo tri ekipe i 90 posto ovih igrača igra za treću ekipu, to se kod njih zove amaterski ili veteranski rukomet. Oni već desetak godina igraju ligu na nivou Bavarske kao pokrajine i imaju rukometno iskustvo – zaključio je Zvjezdan Tomić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,