Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog nepravilnosti na utakmici Neretva-Jedinstvo rukometnom savezu BiH zabranjene sve aktivnosti vezane za takmičenje Prvenstva BiH

Općinski sud u Sarajevu, donio je rješenje u kojim se određuje zabrana svih aktivnosti Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine u vezi sa takmičenjem Prvenstva BiH za sezonu 2015/2016.

Mjera zabrane validna je sve do konačne i izvršne odluke po žalbi predlagatelja, udruženja građana RK “Neretva” iz Jablanice, izjavljenoj na utakmicu odigranu 16. maja 2015. godine između ekipa RK “Neretva” i OŽRK “Jedinstvo – Adler”, saopćeno je iz rukometnog kluba “Neretva”.

Naime, kako saopćavaju iz Rukometnog kluba “Neretva”, ovaj klub je zatražio sudsku zaštitu u vezi sa završetkom prošle sezone Prve lige Federacije BiH, jer su još u maju prošle godine izjavili žalbu Rukometnom savezu BiH na nepravilnosti u utakmici Prve federalne lige za žene između OŽRK “Jedinstvo Adlier” iz Tuzle i RK “Neretva” iz Jablanice, a koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,