Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Završnica KUP-a BiH cilj rukometaša Slobode: U Mejdan sutra stiže Iskra iz Bugojna pojačana igračama iz Srbije

Preuzmite sliku

Danas je u prostorija RSD Sloboda održana press-konferencija Rukometnog kluba Sloboda, a povodom četvrtfinalne utakmice KUP-a BiH koja se sutra igra u Mejdanu između ekipa Slobode i Iskre.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili potpredsjednik Upravnog odbora kluba Damir Bećirović, trener Davor Kadić i kapiten Emir Suhonjić. Također, predstavljeno je i pojačanje našeg tima sa igračem Markom Pedićem.

„Naš cilj je jasan, a to je završnica KUP-a BiH. Svjesni smo da postoji veliki broj onih koji ne žele da vide Slobodu na final fouru, onih koji žele da Sloboda tavori u nižem rangu kao prošlih godina i da bude kanta za napucavanje, međutim to vrijeme je prošlo i našim velikim “ljubiteljima” posebno ovima iz Tuzle i sada poručujemo da ćemo biti još odlučniji i da ćemo se još jače suprotstaviti kriminalnim radnjama u bh. rukometu. Jasno nam je i da se tim stvarima rukovodi iz Tuzle te da nepismeni likovi pokušavaju i sada da utiču na ishod uzvratne utakmice KUP-a BiH kroz delegiranje sudija i delegata. Njima mora biti jasno da nas neće spriječiti u tome da Sloboda bude izuzetno dobro organizovan i uspješan klub“, naglasio je Bećirović.

Kako je istakao trener Kadić ni informacija da je ekipa Iskre dovela tri nova igrača iz Srbije neće umanjiti želji i volju njegovog tima za finalnim turnirom.

„Iako imamo informacije da su ekipu RK Iskre dolazi u pojačanom sastavu u odnosu na našu utakmicu u Bugojnu, to neće umanjuje našu želju i volju za finalnim turnirom, naprotiv ta informacija nam daje podstrek da još jače i kvalitetnije treniramo i spremamo za predstojeću utakmicu, koju svakako možemo okvalifikovati kao utakmicu sezone. Vjerujte da spremni dočekujemo Iskru i da ćemo na terenu dati maksimum da se upravo mi radujemo poslije posljednjeg sudijskog zvizduka“, kazao je Kadić.

Kapiten Slobode Emir Suhonjić također vjeruje u pobjedu svog tima na domaćem terenu.

„Pogledali smo snimak nakon utakmice koju smo odigrali u Bugojnu, analizirali smo svoje greške i ustanovili gdje ima mogućnost napretka. Ovu sedmicu smo iskoristili za uvježbavanje taktike i potpuno spremno dočekujemo Iskru, gdje ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu“, zaključuje Suhonjić.

Utakmica Sloboda Iskra igra se u dvorani Mejdan, u subotu od 19.30 sati, a cijena ulaznica je 3 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,