Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapažen uspjeh mladih rukometnih nada “RK Sloboda” Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Povodom Dana Oćine Doboj istok Rukometni Klub “Index” Doboj Istok, organizirao je Turnir u rukometu. Turnir se odrzao u nedjelju 08.03.2015.g. od 12:00 sati.

  • Pehar-rukomet
  • Učesnici na turniru su dječaci 2000 godište i mlađe:

    1.RK “Sloboda” Tuzla, 2.RK “Tuzla” Tuzla, 3.RK “Gračanica” Gračanica, 4. RK “Index” Doboj Istok

    Dječaci RK “Sloboda” Tuzla su, s obzirom da postoje nepune 2 godine, iznenađujuće osvojili drugo mjesto među ekipama koje egzisitiraju 5 i više godina. Osvajači navedenog turnira su dječaci RK “Gračanica” koji u ujedno i favoriti za osvajanje prvog mjesta u kategoriji 2000 godište na državnom nivou dok su dječaci RK “Sloboda” Tuzla osvojili drugo mjesto, treće mjesto su zauzeli dječaci iz RK “Tuzla” a četvrto domaćin RK “Index” Doboj Istok.

    Iako je ovo prvi turnir na kojem su učestvovali dječaci iz “Slobode” pokazali su karakter i ljubav prema crveno crnom dresu. U prvoj utakmici na otvaranju turnira Sloboda je pobjedila domaćina RK “Index” i tako se plasirala direktno u finale turnira gdje su igrali za favorizovanim RK “Gračanica”, u finalu nije bilo prevelikog takmičarskog naboja jer neiskustvo u igranju turnira doprinijelo je ubjedljivoj pobjedi dječaka iz Gračanice.

  • rukometasi-sloboda-mladi45
  • Ono što vrijedi napomenuti jeste rad, disciplina i želja za pobjedom u najdražem dresu, te s obzirom na period treniranja slobodinih dječaka, možemo biti zadovoljni i da vidimo nadu da se rukomet polako ali sigurno vraća u Tuzlu. Svojim trudom i zalaganjem nastojat ćemo povećati konkurenciju i doprinjeti što kvalitetnijem i predanijem radu s dječacima, jer rezultati kao što je ovaj nam daje nadu da smo na dobrom putu.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,