Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za 60. rođendan: Poklon iz Mozzarta za rukometašice Jedinstva iz Brčkog

Preuzmite sliku

Mlade, talentovane rukometašice kluba RK Jedinstvo iz Brčkog nižu sjajne rezultate. Njihova prva ekipa trenutno je na sredini tabele Premijer lige BiH, a imaju ambicije za uspon ka vrhu ljestvice. To bi im moglo poći za rukom već u idućoj sezoni i to u novim dresovima koje im je poklonila kompanija Mozzart, baš na 60. rođendan kluba.

– Kvalitet opreme je odličan, mi smo prezadovoljni i već smo zaigrali u novim dresovima i sa novim loptama, a prethodni su već bili pohabani.. Zahvalni smo Mozzartu na ovom gestu i mnogo nam znači – kaže Saša Radovanović, trener RK Jedinstvo, Brčko.

Klub ove godine slavi šest decenija postojanja. Po osnivanju, 1962. godine, nosili su naziv Lokomotiva, a od devedesetih igraju pod imenom RK Jedinstvo. U kontinuitetu ostvaruju uspjehe i to u svim kategorijama.

Trenutno imaju oko 40 rukometašica. Njihove pionirke i kadetkinje igraju na regionalnim turnirima, a prva ekipa u najvišem bh. rangu. One su trenutno na sedmom mjestu na tabeli, a ambicije su im da uđu u prve četiri ekipe jer time stiču pravo na evropska takmičenja.

Najveću finansijsku pomoć pruža im Vlada Brčko Distrikta, a nadaju se većoj podršci u idućoj sezoni. Za to vrijeme svaka pomoć u vidu donacija mnogo im znači.

– Nadamo se da će naša podrška mladim i uspješnim igračicama ovog kluba biti dodatni vjetar u leđa za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Želimo im da u novoj Mozzart opremi dođu do samog vrha svoje lige i ostvare evropske uspjehe- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,