Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrlo jak rukometni turnir: U Tuzlu stižu Srbi, Mađari i Makedonci

Preuzmite sliku

Popularno

Iz RK Sloboda Tuzla danas su na press-konferenciji najavili Međunarodni rukometni turnir povodom 60 godina rada i postojanja kluba.

Na turniru u Tuzli koji će se održati 22. i 23. avgusta u Velikoj sali Mejdana, ekipa Slobode snage će odmjeriti sa ekipama RK Metaloplastika (Srbija), Oroshazi FKSE (Mađarska) i RK Ohrid 2013 (Makedonija).

Na press-konferenciji obratili su se predsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Ismar Šabović, potpredsjednik Damir Bećirović i pomoćni trener Slobode Nedim Đug.

Kako je istakao predsjednik Šabović, RK Sloboda ove godine slavi 60 godina postojanja, a u isto vrijeme i RSD Sloboda slavi 100 godina.

– Ovim putem želim da obilježimo ove dvije velike godišnjice, te da publika može uživati u kvalitetnom rukometnom sadržaju. U isto vrijeme, ove utakmice će služiti našem klubu kao jedna vrsta ispita da imamo neku sliku gdje se nalazimo na međunarodnoj sceni, u usporedbi sa jačim inostranim klubovima, imajuću u vidu da je naš cilj i ove godine napad na vrh tabele i izlazak u Evropu – objasnio je Šabović.

On je na kraju svog izlaganja posebno istakao kako će sav prihod od prodaje karata biti uplaćen za pomoć mališanima Nejli i Merzadu iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika, koji su osim oca ostali i bez majke i trenutno žive u katastrofalnim uslovima samo sa nanom, te pozvao sve Tuzlanke i Tuzlake da dođu na turnir i bodre Slobodu, uživajući u kvalitetnom rukometu, a na taj način pokažu humanost i učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Potpredsjednik Upravnog odbora Damir Bećirović istiakao je da bi bilo vrlo teško organizirati turnir za 60. godišnjicu Kluba, da je RK Sloboda tavorila u nižerazrednim ligama.

– Cilj naše Uprave je ostvaren i sada smo tamo gdje i zaslužujemo da budemo. Turnir i predstojeću sezonu posvećujemo svima koji su sebe utkali u RK Slobodu zbog kojih i vrijedi raditi kao sportski radnik u vremenu kada je sport totalno devastiran. Hvala svima koji su bili uz nas u prošloj sezoni i još jednom čestitke svima za ova dva jubileja koja obilježavamo – rekao je Bećirović.

Prvi test Sloboda će imati danas u 17.00 sati kada im u goste dolazi ekipa RK Osijek, a nakon toga i tri jake ekipe iz regiona koje će učestovati na međunarodnom turniru.

– Mislim da je nepotrebno govoriti o kvalitetu ekipe Metaloplastike, kao i mađarskih i makedonskih ekipa jer znamo šta znače na evropskoj sceni. S obzirom na 100 godina RSD Sloboda i 60 godina RK Sloboda dat ćemo sve od sebe da se pokažemo što boljem svjetlu protiv ovih jakih ekipa. Smatram da će Mejdan u narednoj sezoni biti neosvojiva tvrđava za ostale premijerligaške ekipe – naglasio je Đug. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,