Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras spektakl: Mogu li u grotlu Mejdana pasti viceprvaci Evrope i Svijeta?

Preuzmite sliku

Nakon neriješenog rezultata u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine protiv reprezentacije Bjelorusije, reprezentacija BiH će večeras u SKPC Mejdan u Tuzli odmjeriti snage sa reprezentacijom Danske.

Ljubitelji sporta u Tuzli su u ovoj godini bili počašćeni reprezentativnim nastupima najboljih košarkaša i fudbalera. U oba slučaja grad soli je pružio odlično domaćinstvo, vrhunska organizacija, posjeta izvanredna, atmosfera i navijanje na vrhunskom nivou bez i najmanjeg incidenta.

  • mejdan-rukomet
  • Večeras, naša najbolja rukometna selekcija u okviru drugog kola kvalifikacija za EP u Mejdanu dočekuje aktuelne svjetske i evropske viceprvake u rukometu. Sve ulaznice za ovu utakmicu su rasprodate još prije nekoliko dana, organizatori predviđaju da će na tribinama biti oko 5 000 najvjernijih navijača naše najbolje rukometne selekcije.

    Mogu li naši Zmajevi u grotlu Mejdana izboriti povoljan rezultat protiv reprezentacije Danske? Sigurno je da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, atmosfera odlična, a u takvom ambijentu, nerijetko kvalitet reprezentacija pada u drugi plan, još uz malo neizostavne sreće koja je ključna u rukometu, možemo očekivati i povoljan rezultat, zašto da ne…

    Nakon neriješenog rezultata u Bjelorusiji, atmosfera u našem timu je odlična,selektor Marković, neće moći računati jedino na povrijeđenog Ivana Karačića, dok ostali momci sa nestrpljenjem čekaju da se suprostave evropskim i svjetskim viceprvacima.

    Utakmica je na programu danas (nedjelja) u 20.15 sati, uz TV direktran prijenos na BHT 1.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,