Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vanredna sjednica: Smijenjena uprava RK Sloboda Solana

Preuzmite sliku

Kompletna uprava Rukometnog kluba Sloboda Solana smijenjena je sinoć na vanrednoj sjednici Skupštine kluba.

Razlog su slabi rezultati u posljednje dvije sezone i poslovanje s gubitkom.

Skupština je sazvana na zahtjev većine članova tog klupskog tijela. Oni su nezadovoljni rezultatima ekipe, ali i neradom klupskog rukovodstva na čelu s predsjednikom Damirom Pirićem i zamjenikom Samirom Sejranićem.

Klub trenutno tavori u Prvoj federalnoj ligi, iako je uprava kluba najavila brzi povratak u Premijer ligu BiH, ali od toga već dvije sezone nema ništa.

Nakon što je odbijen usmeni izvještaj o radu i rezultatima za prošlu godinu, većinom glasova članova Skupštine odlučeno je da se upravni odbor Sloboda Solane smijeni.

Istovremeno je imenovan Inicijativni odbor za sazivanje izborne skupštine koja bi se trebala održati 19. juna. U Inicijativni odbor izabrane su osobe koje su obilježile rukometnu epohu u Tuzli: Damir Cipurković, Osman Ahmetović, Mirza Bulić, Amir Muratbegović i Bakir Buljugija, a pridodat je aktuelni sekretar kluba Ademir Hajdarhodžić.

– Inicijativni odbor treba u narednih 20 dana da predloži članove novog rukovodstva, a potom će biti napravljen plan rada i finansijski program kako bi se Sloboda Solana u godini obilježavanja 100. godišnjice Sportskog društva Sloboda vratila u Premijer ligu BiH – izjavio član Inicijativnog odbora Mirza Bulić za Fenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje