Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješno održan Međunarodni bajramski rukometni turnir u Mejdanu (FOTO)

Preuzmite sliku

Udruženje „Veterani RK Sloboda“ i Škola rukometa „Sloboda“ iz Tuzle danas su uspješno organizovali jednodnevni Međunarodni bajramski rukometni turnir uz sudjelovanje gostujućih ekipa iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Kako je ranije istakao Vladimir Jović, predsjednik UO „Veterani RK Sloboda“, cilj bajramskog turnira je popularizacija rukometa, ali ujedno i obilježavanje velikog muslimanskog praznika.

Na turniru su sudjelovale kadetske ekipe rukometnih klubova Bijeljina, Kakanj, Sloboda i Speed (Gradačac), zatim, veterani Slobode, Dobove (Slovenija) i reprezentacija veterana TK.

U konkurenciji kadeta najviše su pokazali talentovani mladići Slobode koji su najprije u polufinalu bez većih poteškoća savladali vršnjake Spida iz Gradačca rezultatom 17:11, da bi u finalu bez većih poteškoća savladali i vršnjake iz Kaknja rezultaom 20:15. Treće mjesto osvojila je ekipa Bijeljine koja je pobijedila Spid rezultatom 21:20.

U konkurenciji veterana gledatelji su mogli uživati u finalnoj utakmici u kojoj je reprezentacija TK pobijedila ekipu Slobode 13:9, a nešto ranije u borbi za 3. mjesto Dobova (Slovenija) bila je bolja od druge ekipe Slobode. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,