Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava Jedinstva suspendovala drugog najboljeg strijelca ekipe

Preuzmite sliku

Drugi strijelac Jedinstva AtlasRelax u ovoj sezoni, rukometašica Šejla Kararić, suspendovana je odlukom klupske uprave zbog samovolje ispoljene uoči utakmice s ekipom Krivaje u Zavidovićima.

Ovu informaciju potvrdili su trener Damir Cipurković i sportski direktor Elmir Grabčanović, najavljujući mogućnost da Kararić za ekipu ne odigra više nijednu utakmicu do kraja polusezone.

,,U pretprošli četvrtak, uoči derbija s Krivajom, jednostavno je rekla da neće putovati, jer u Banjoj Luci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa. Rekla je da ne vidi dobro, a nekoliko dana prije, protiv Hadžića, postigla je devet golova. Bilo nam je čudno, jer je trenirala svo vrijeme, da bi u srijedu rekla treneru da neće putovati u Zavidoviće”, izjavio je Grabčanović.

Na prijedlog trenera Damira Cipurkovića, koji je rekao da na ovu igračicu do daljeg ne računa, uprava kluba izrekla je Šejli Kararić suspenziju zbog samovolje.

,,Već smo je jednom, poslije utakmice u Prijedoru, pustili da ostane nekoliko dana kod roditelja i kada se vratila spomenula je operaciju. Međutim, ona je pod ugovorom, ne može ništa raditi na svoju ruku i za sve se trebamo dogovarati u obostranom interesu. Nije je bilo u zapisniku protiv Krivaje, gdje smo računali na pobjedu, a završilo je 21:21. Sada je sve prevršilo mjeru”, kaže Cipurković.

Pokrenut je disciplinski postupak i sigurno je da Šejli Kararić slijedi kazna ukoliko ne promijeni mišljenje i ispriča se treneru Cipurkoviću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje