Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Srbija prodaju se za 200 eura

Preuzmite sliku

Početak Evropskog prvenstva za rukometaše u Hrvatskoj sve je bliži, pa i interesovanje navijača, prije svega, za prvi duel domaće reprezentacije protiv Srbije, u Splitu 12. januara naredne godine na otvaranju takmičenja.

Koliko interesovanje vlada za duel prvog kola grupe “A“ između Hrvatske i Srbije u “Spaladium“ areni najbolje ilustruje podatak da se ulaznice na “crnom tržištu“ prodaju po cijeni od 1.000 (oko 130 eura) do 1.500 kuna (oko 200 eura). Karte za spomenutu utakmicu, koje su davno rasprodane, prodavale su se za iznos od 150 (oko 20 eura) do 300 kuna (oko 40 eura).

Ono što može radovati organizatore EURO 2018 je i podatak koji je jučer objavio Rukometni savez Slovenije. Prema njihovim navodima, slovenački navijači već su kupili oko 5.000 karata za utakmice svoje reprezentacije u Zagrebu. Slovenija će na otvaranju takmičenja u grupi “C“ 13. januara igrati protiv Makedonije.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj održaće se od 12. do 28. januara. Utakmice će se igrati u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, a naslov šampiona Evrope braniće Njemačka. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje