Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U velikom derbiju rukometašice Jedinstva i Neretve u Tuzli podijelile bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 9. kola Premijer lige BiH za rukometašice u Tuzli su večeras ekipe Jedinstva i Neretve iz Jablanice podijelile bodove igrajući 25:25 (15:12).

Utakmica je bila veoma borbena i neizvjesna do samog kraja. Iako su Tuzlanke u dva navrata imale četiri gola prednosti, gošće su uspjele izjednačiti, posljednji put u 58. minuti – 24:24.

Zorica Bošković je dovela je Jedinstvo u vodstvo 25:24 minutu prije kraja susreta, da bi pola minute kasnije Dora Vrdoljak izjednačila i postavila konačan rezultat 25:25.

Treba reći da je domaći sastav u 13. minuti ostao bez prve golmanice Martine Šumelj, koja je zbog faula kao zadnja igračica, prema novim pravilima, dobila crveni karton.

U ekipi Jedinstva najefikasnije su bile Neira Midžić s osam golova, Indira Horozović je postigla četiri, a po tri Sanja Katić, Admira Zvekić i Slađana Mitrović.

Najefikasnija u ekipi Neretve bila je Armina Isić sa devet golova, Lejla Kasumačić postigla je šest, a Katarina Žulj četiri gola. Golmanica Blaženka Pandža upisala je devet odbrana, od kojih tri u posljednje četiri minute. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,