Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U ponedjeljak počinje prodaja ulaznica za rukometnu utakmicu BiH – Finska

Preuzmite sliku

 Za susret 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rukometaša 2020. godine u grupi 5, između reprezentacija BiH i Finske, koji se igra 14. aprila u Tuzli, štampano je 3.520 ulaznica, od kojih će u prodaju biti stavljeno 3.300 karata.

Prema riječima predsjednika RS TK, Alije Hasića, prodaja ulaznica počet će u ponedjeljak, 18. marta, na dvije lokacije u Tuzli (CD Mido Shop i ured RS TK u Mejdanu), te putem portala kupikartu.ba.

–  Bitna informacija za javnost je da će ulaznice prodavati po cijeni od 10 konvertibilnih maraka i da su sve numerisane, što je prvi put da će vlasnici karata tačno znati gdje im je mjesto u dvorani Mejdan – kazao je Hasić za Fenu.

Reprezentacija BiH prije susreta u Tuzli sastat će se s Finskom 11. aprila u mjestu Vantaa, dan poslije stižu u Tuzlu, a u nedjelju, 14. aprila, igrat će uzvratnu utakmicu s Fincima (17 sati).

Na tabeli Grupe 5 trenutno vodi Češka sa 4 boda, Bjelorusija i BiH imaju po dva, dok je Finska bez bodova.

Izabranici Bilala Šumana pobijedili su Bjelorusiju u gostima (30:29), dok su u Tuzli poraženi od Češke (20:25).

Na EP 2020. godine, koje se igra u Norveškoj, Švedskoj i Austriji, plasirat će se dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane od osam kvalifikacionih grupa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,