Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U polufinalu KUP-a BiH rukometaši Slobode igraju protiv Borca M:Tel: “Spremni i sa velikim motivom očekujemo utakmicu”

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu polufinala Kup-a Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Borac M:Tel Banja Luka. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 20 sati.

Pobjednika te utakmice u finalu očekuje bolji iz duela MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – RK Izviđač Ljubuški koja je na rasporedu u subotu u 17 sati.

Na press-konferenciji obratili su se trener Davor Kadić, kapiten Emir Suhonjić, reprezentativac i igrač Slobode Alen Ovčina, te sportski direktor Mirza Bulić.

Trener Slobode Davor Kadić ističe kako se ove četiri ekipe zasluženo nalaze na finalnom turniru Kup-a BiH.

  • ”Radi se o ekipama koje su prethodne sezone pokazale da mogu i da znaju igrati rukomet na jako visokom nivou. Voljom žrijeba u polufinalu se sastajemo sa aktuelnim šampionom BiH. S obzirom da se igra jedna utakmica i da su obje ekipe imale promjena u igračkom kadru, mislim da su šanse za prolazak u finale izjednačene, te da će biti presudna trenutna forma i psihološka spremnost igrača”, rekao je Kadić.

    Kadić je na kraju dodao da njegovi momci u ovaj duel ulaze maksimalno spremni, te da je zdravstveni bilten igrača odličan.

    Kapiten Slobode, Emir Suhonjić optimističan je pred duel sa aktuelnim prvakom BiH.

  • ”Spremni i sa velikim motivom očekujemo utakmicu sa Borcem. To je ekipa koju izuzetno cijenimo i respektujemo, ali se nadamo da ćemo se mi na kraju radovati. Svjesni smo da Sloboda dugo nije bila bliže trofeju, te zbog toga ćemo dati zadnji atom snage da ostvarimo svoj cilj.”, ispričao je Suhonjić u svom izlaganju.

    Istakao je kako je završnica Kup-a odlična uvertira pred novu takmičarsku sezonu Premijer lige BiH, te dodao da će se Sloboda boriti za sami vrh tabele.

    Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač RK Sloboda, Alen Ovčina predviđa tešku i borbenu utakmicu.

  • ”Spremni i u dorboj atmosferi dočekujemo ovu utakmicu. Moramo da se skoncentrišemo na ono što smo uvježbavali i radili za vrijeme priprema. Siguran sam da će ovo biti izutetno borbena i teška utakmica. Analizirao sam ekipu Borca i mogu reći da igraju smireno i jako lijep rukomet. Ukoliko iz ovog duela želimo izaći kao pobjednici, morat ćemo biti 100% skoncentrisani na igru.”

    Na press-konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić.

  • ”Poslije šest mjeseci pauze ponovo se vraćamo takmičenju. Pred nama je meč polufinala Kup-a BiH. Mogu reći da mi ovaj duel i novu takmičarsku sezonu dočekujemo spremni. Napravljena je ekipa koja će se boriti za sami vrh tabele. Za sve to je zaslužan UO koji je obezbjedio sve uslove i postavio jasne ciljeve, a to su da se u Tuzlu donese bar jedan od trofeja, Kup ili prvenstvo. Za vikend imamo prvu šansu da jedan od ciljeva ostvarimo”, rekao je Bulić.

    Na kraju je dodao i da je nakon prošlogodišnjeg nesporazma ponovno uspostavljena saradnja Udruženja rukometnih sudija Tuzla i RK Sloboda na obostrano zadovoljstvo. Naime, Udruženje rukometnih sudija Tuzla će na domaćim utakmicama RK Sloboda vršiti usluge vođenja vremena i zapisnika.

  • Podsjećamo da su Grad Doboj i RK Sloga Doboj domaćini ovogodišnje završnice Kup-a Bosne i Hercegovine, te da se sve utakmice igraju na stadionu sportskih igara.

    Finalni susret je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,