Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U grotlu Mejdana, 4. novembra rukometaši BiH dočekat će Slovačku

Preuzmite sliku

Kako je već poznato, Dragan Marković ostat će na klupi naše najbolje rukometne selekcije najkasnije do januara 2016. godine. Ukoliko bi Marković uspješno vodio reprezentaciju u kvalifikacijskom ciklusu, onda bi vjerovatno bio i jedan od glavnih kandidata da i u narednoj godini vodi naše najbolje rukometaše.

Početak kvalifikakcija za učešće na Svjetskom prvenstvu, rukometaši Bosne i Hercegovine započet će u Tuzli gdje će prema postignutim dogovorima ujedno igrati i sve domaće utakmice. Tuzla nije slučajno odabrana za domaćinstvo obzirom da se u prethodnim utakmicama pokazalo da je publika u Mejdanu daleko najbolja a da se za svaku utakmicu naše najbolje rukometne selekcije traži ulaznica više.

  • rukomet-reprezentacija-bih-danska (1)
  • Izabranici selektora Markovića će 4. novembra odmjeriti snage sa reprezentacijom Slovačke, gdje uz podršku pune dvorane, očekuju pobjedu na samom startu kvalifikacija koja bi mnogo značila za atmosferu u timu pred naredne utakmice. Naše rukometne Zmajeve pored Slovačke očekuju još i dvoboji protiv timova Kosova i Litvanije.

  • rukomet-reprezentacija-bih-danska (4)
  • Pored utakmice sa Slovačkom prema postignutim dogovorima rukometaši BiH bi upravo u Tuzli trebali igrati i ostale utakmice na domaćem terenu, 9. ili 10. janauara protiv Kosova, te 16. ili 17. januara protiv Litvanije.

  • rukomet-repka-mejdan (3)
  • Ulazice se već nalaze u pretprodaju a mogu se kupiti u CD shopu Mido na Korzu, na portalu kupikartu.ba i u RSD Sloboda. Utakmica se igra 4. novembra sa početkom od 20:15 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 KM. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje