Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanske rukometašice pripreme počele u podmlađenom sastavu

Preuzmite sliku

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva večeras su počele pripreme za narednu sezonu u drastično podmlađenom sastavu. Klub je napustila glavnina postave iz prošle sezone.

Prvi dio priprema Tuzlanke će obaviti na terenima Slane Banje, a nakon toga 20 dana radit će dva puta dnevno, ujutro vani, a navečer u dvorani Mejdan.

Predsjednik kluba Milenko Tadić kaže da su se na prozivku  javile sljedeće igračice: Selma Omerović, Emina Mulaosmanović, Mia Mitrović, Renata Petrović, Monika Tadić, Merisa Saletović, Azra Jusić, Jasmina Osmanović, Samra Ibrahimović, Nadja Škapur i Amila Dervišbegović.

Opravdano su odsutne Melisa Islamović, Andrea Pavić, Zerina Suljanović, Erna Hadžić i Maida Avdibašić.

“Od 20. augusta pripremama će se pridružiti Ajna Mačak iz Krivaje i Danijela Pavičević, koja je igrala u Goraždu, a inače je iz Podgorice. Vjerujemo da će se u istom terminu na pripreme javiti i Damljana Bošnjak”, izjavio je Tadić.

Dodao je da pojačanje predstavlja i Melisa Islamović iz Živinica.

“Ekipa je veoma mlada i uglavnom se radi o igračicama iz sopstvene škole rukometa, dok je samo mali broj starijih i iskusnijih. Cilj je stvaranje ekipe za budućnost, a u narednoj sezoni uspjeh će biti opstanak u ligi”, zaključio je Tadić.

Pripremama rukovodi trener Danijel Sabljić, kome je ovo druga sezona na “kormilu”  Jedinstva. Za sada je uz njega jedino fizioterapeut Adnan Suljanović.

Nejasno je ko, osim Tadića, trenutno čini rukovodstvo kluba, s obzirom na informaciju da je ostavku podnio Zvjezdan Karadžin, koji je obnašao dužnost predsjednika Skupštine, ali je, ujedno, bio jedan od najagilnijih u osiguranju uslova za nastupanje ekipe u prvenstvu BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,