Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanke igraju s Jedinstvom iz Brčkog i Osijekom

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa sutra će odigrati prvu kontrolnu utakmicu od početka priprema za proljetni dio prvenstva BiH.

Protivnice će im biti igračice Jedinstva iz Brčkog, ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi RS i koja sa samo jednim porazom u devet susreta zauzima drugo mjesto na tabeli.

U brčanskoj ekipi, među ostalim, igra Sanja Katić koja je do prošle sezone branila boje tuzlanskog premijerligaša, a sada je jedna od najboljih igračica sastava iz Brčkog, koji ima ambicije da se plasira u Premijer ligu BiH, rečeno je Feni.

Drugu pripremnu utakmicu Tuzlanke će odigrati u subotu protiv Osijeka, trećeplasirane ekipe sjeverne skupine Druge hrvatske lige.

– Sve igračice rade maksimalno i mogu reći da smo u stručnom štabu zadovoljni kako protiče prvi dio pripremnog perioda. Najbitnije je da nema povreda. Kroz utakmice ćemo uigravati ekipu i podizati formu – izjavio je za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Jedinstvo (Brčko) igra se u maloj dvorani Mejdana u srijedu od 18.30 sati, dok je susret Jedinstvo AtlasRelax – Osijek najavljen za subotu od 13 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,