Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Osnovano Udruženje “Veterani RK Sloboda”, cilj promocija rukometa (FOTO)

Preuzmite sliku

Sinoć u 18.00 sati u prostorijama pressa u SKPC „Mejdan“ Tuzla u organizaciji bivših, rukometaša, trenera, sportskih rukometnih radnika, rukometnih sudija i aktivnih igrača sazvana je osnivačka Skupština za Udruženje građana „Veterani rukometnog kluba Sloboda“ Tuzla.

Na prijedlog nekoliko rukometnih entuzijasta krenulo se sa prikupljanjem potrebne dokumentacije kako bi se u zakonskim okvirima mogla realizovati gore navedena Skupština.

Vizija Udruženja jeste da se obnove stara prijateljstva,  da se svojim sjećanjem vrate u periodu kako je to nekad bilo te da rukometni veterani koji su nekada bili dio priče RK „Sloboda – Solana“ Tuzla, se predstave kao najbolji promotori sporta, ali i vrsni ambasadori Grada Tuzla.  Povezujući gradove, prijatelje i ideje, uspostavljajući nove veze snagom koju ima samo sport.

„Veterani rukometnog kluba Sloboda“  iako su zasebno udruženje, imat će zajednički zadatak i cilj kao i RK „Sloboda“ Tuzla, a to je promocija rukometa, kluba i grada. Bez pozitivne atmosfere, ali i zajedničkih ideala inicijatora, puno bi teže bilo i održati spone i veze između bivših rukometaša koji su kilometrima udaljeni jedni od drugih, smatraju incijatori ideje o formiranju udruženja.

Kompletna priča je, kako to obično i biva sa svim hvale vrijednim i uspješnim pričama, nastala sasvim slučajno i spontano okupljanjem nekolicine ( još uvijek) strastvenih i vatrenih zaljubljenika u rukomet, iako veteranske dobi.

Nakon Skupštine uslijedit će mnogobrojna druženja, po neki „naporni“ trening a potom i prijateljske utakmice i učešće na nekim od nacionalni i međunarodnih turnira, kako u BiH tako i van granice BiH.

Za predsjednika Skupštine Udruženja izabran je Damir Bećirović, njegov zamjenik je Ševket Hajdarević. Upravni odbor Udruženja “Veterani RK Sloboda” čine Vladimir Jović, predsjednik, Damir Cipurković, zamjenik predsjednika, članovi Osman Ahmetović, Amir Muradbegović i Eldar Kadić.

Za nadzorni odbor imenovani su Zvjezdan Karadžin, predsjednik, te Zlatko Cipurković i Faruk Bakić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje