Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla domaćin Međunarodnog rukometnog turnira za veterane i veteranke na umjetnoj travi

Preuzmite sliku

Udruženje građana „Veterani Rukometnog kluba Sloboda“ Tuzla u subotu i nedjelju 1. i 2. jula / srpnja na terenima JU „Gradski stadion Tušanj“ organizira 2. Međunarodni rukometni turnir za veteranke i veterane „Tuzla 2017“.

Organizatori očekuju oko 200 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U muškoj konkurenciji nadmetat će se: Dobova (Slovenija), Križevci (Hrvatska), Stara Škola Subotica (Srbija), Travnik, Goražde, Sloga Doboj, Sloboda I i Sloboda II (BiH). U ženskoj konkurenciji nastupit će: Jedinstvo, Bihać i dvije internacionalne ekipe koje će biti sastavljene od igračica iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj press konferenciji prisutnim novinarima su se obratili Bakir Buljugija, Vladimir Jović i Senad Fetahagić.

  • “Organizacija ove sportske manifestacije trajala je oko dva mjeseca svaki član UG „Veterani Rukometnog kluba Sloboda“ Tuzla dao je svoj veliki doprinos da sve bude spremno na vrijeme. Dobili smo podršku Grada Tuzla kao i brojih kompanija koje će biti sponzori ovog turnira. Ideja da se utakmice igraju na umjetnoj travi stadiona došla je od naših članova koji su to vidjeli u drugim zemljama. Razlika je u tome što su dimenzije terena malo veće i što se neće korisiti ljepilo. Utakmice se igraju po 14 minuta zbog velikih vrućina, a cilj je prije svega lijepo druženje i zabava. U planu nam je da narednih godina u Tuzlu dođu veterani slavnih Evropskih klubova poput Barcelone, Kiela, Zagreba. Pozivam sve zaljubljenike u ovaj sport da posjete turnir jer će svakako imati šta da pogledaju” – istakao je na press konferenciji predsjednik Udruženja Vladimir Jović.

  • Turnir će biti otvoren u subotu u podne, nakon čega će se igrati utakmice po grupama, dok je u nedjelju sa početkom u podne predviđeno razigravanje za plasman.

    Na turnir će stići i eminentna imena iz svijeta rukometa. U prvom redu ponajbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Kitić, rukometni menadžer Saša Bratić i Momir Ilić, reprezentativac Srbije.

    Organizator turnira UG „Veterani RK Sloboda“ upućuje iskrenu zahvalnost svim sponzorima i donatorima koji su potpomognuli organizaciju turnira „Tuzla 2017“, navodi se u saopćenju press službe turnira.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,