Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Jedinstva Zvjezdan Tomić i rukometašica Elma Osmanović dobili poziv U-20 reprezentacije BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Omladinski ženski rukometni klub “Jedinstvo” iz Tuzle danas je u SKPC Mejdan upriličio press konferenciju povodom početka priprema za nastavak sezone kao i poziva u U-20 reprezentaciju BiH rukometašice Elme Osmanović kao i njenog trenera u klubu Zvjezdana Tomića.

Prema riječima Zvjezdana Tomića pripreme rukometašica Jedinstva počinju naredne sedmice. Ekipa će cijelo vrijeme trenirati u Mejdanu i neće putovati nigdje izvan Tuzle. Treninzi će se održavati dva puta dnevno u dvorani uz kombinacije korištenja teretane i bazena.

Nastavak prvenstva dočekujemo u istom sastavu bez pojačanja. Vjerujem da s igračicama koje sad imamo možemo ostvariti cilj, to je plasman među prve tri ekipe kao i igranje završnice KUP-a BiH i eventualni plasman u Evropu“, kazao je trener OŽRK Jedinstvo Zvjezdan Tomić koji je na press konferenciji posebno zadovoljstvo iskazao činjenicom da je mlada igračica Jedinstva Elma Osmanović dobila poziv da obuće dres U-20 reprezentacije BiH.

Žensku rukometnu reprezentaciju U-20 BiH u martu očekuju kvalifikacije za nastup na Evropskom prvenstvu. Kvalifikacioni turnir igra se u Srbiji, a naša selekcija je u grupi skupa sa domćinom uz reprezentacije Švedske i Portugala. Dvije najbolje reprezentacije iz grupe izborit će nastup na Evropskom prvenstvu“, – kaže Tomić.

Rukometašica Jedinstva Elma Osmanović biće najmlađa igračica u dresu reprezentacije BiH U-20, iako je dobila poziv da nastupi i za U-18 selekciju trener i uprava kluba u dogovoru sa Elmom odlučili su da se ipak priključi svojim nešto starijim kolegicama jer vjeruju i njenu snagu i talenat.

Nisam toliko iznenađena pozivom, jer znam koliko vrijedim i mogu na parketu. San svake sportašice je da jednog dana obuće dres reprezentacije i tako brani čast i boje svoje države. Potrudit ću se da osvjetlam obraz ne samo reprezentacije nego i svog kluba i grada“, kaže Elma Osmanović koja će tokom nastupa u reprezentaciji i priprema uz sebe kao podršku imati trenera Zvjezdana Tomića koji je takođe dobio poziv da bude trener u stručnom štabu ženske rukometne reprezentacije BiH U-20.

Trener Jedinstva Zvjezdan Tomić zbog reprezentativnih obaveza neće biti uz svoje rukometašice u prvom dijelu priprema. Kaže da ne brine previše zbog toga jer vjeruje da će njegovi saradnici odraditi sav posao prema dogovoru.

Na kraju treba kazati da je poziv u žensku rukometnu reprezentaciju U-20 BiH Zvjezdana Tomića kao trenera i mlade rukometašice Elme Osmanović veliko priznanje prije svega za rukometni klub Jedinstvo ali i za grad Tuzlu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje