Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve bliže ispadanju: Solari u Mejdanu upisali novi poraz (FOTO)

Preuzmite sliku

Pred oko 100 gledalaca rukometaši Krajine iz Cazina slavili su pobjedu  u meču 19. kola Premijer lige BiH protiv RK Sloboda Solane u maloj dvorani Mejdana rezultatom 26:32.

‘Solari’ su vodili skoro čitavo poluvrijeme da bi rukometaši Krajine iz Cazina dvije minute pred kraj poluvremena iskoristili greške u napadu domaćih i uspjeli doći do izjednačenja a potom i prednosti od jednog gola sa kojim odlaze na odmor. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 13:14 za gostujući tim.

U nastavku meča rukometaši Krajine koriste svaku moguću priliku i grešku Solara kako bi napravili što veću prednost koja je 15 minuta prije kraja utakmice iznosila pet golova prednosti a rezultat je glasio 18-23. Igračima Mirze Bulića nije polazilo za rukom da smanje rezultatski zaostatak ni šutevima sa sedam metara.

Igra domaćih rukometaša u posljednjih 10 minuta utakmice potpuno se raspala pa su gostujući rukometaši sasvim zasluženo slavili pobjedu u Mejdanu konačnim rezultatatom 26:32. Ovim porazom rukometaši Sloboda Solane jednom nogom već su u drugoj ligi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje