Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šuman: Podbacili smo u odbrani, još imamo šansu

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija BiH poražena je večeras u Mejdanu od Bjelorusije (25:31) u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor bh. reprezentacije Bilal Šuman bio je vidno neraspoložen poslije završetka meča, odigranog u sparnoj dvorani, gdje je naš tim bodrilo oko 4.000 ljubitelja rukometa.

– Mogli smo mnogo bolje odigrati i naravno da nisam zadovoljan. Podbacili smo u odbrani, a kako smo igrali moglo je biti mnogo gore. Par puta smo se vraćali u oba poluvremena, ali nedovoljno. Odbrana i golmani su mogli dati mnogo više. Odsustvo povrijeđenih igrača se osjetilo – kazao je Šuman.

S obzirom da je Češka u gostima pobijedila Finsku, sada je preostala borba za drugu i treću poziciju na tabeli grupe 5, gdje BiH i Bjelorusija imaju po šest bodova. Naša selekcija u posljednjem kolu, 16. juna, igra u gostima protiv Češke, od koje je poražena u prvom susretu, također u Mejdanu (20:25).

– Imali smo priliku da jednim bodom riješimo sve i direktno se plasiramo na EP. Imamo još jednu šansu. Pokušat ćemo se oporaviti, ali ne bih o kalkulacijama u zadnjem kolu gdje je sve moguće – zaključio je Šuman. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje