Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šuman pisao Umčeviću: Moja želja i namjera je bila da igrači zasluženo proslave, bez pritiska javnosti

Preuzmite sliku

Selektor rukometne reprezentacije BiH, Bilal Šuman obratio se pismom predsjedniku Rukometnog saveza naše zemlje Marinku Umičeviću, koje prenosimo u cjelosti, bez izmjena.

Šuman se Umičeviću na početku zahvalio na čestitci za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a zatim nastavio:

– Želim da Vas obavijestim da smo mnogo ranije igrači, stručni štab i ja imali dogovor da proslava plasmana na EHF EURO bude privatnog karaktera. Moja želja i namjera je bila da igrači zasluženo proslave, bez pritiska javnosti. Na pomenutoj proslavi su bili prisutni ljudi koji su se i ponudili da snose troškove organizacije skromne proslave koju smo organizovali. Poznavajući uslove i okolnosti u kakvim se Rukometni savez BiH nalazi, sasvim je očekivano da ćemo prihvatiti da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo plati troškove pomenute proslave u Hillsu – napisao je Bilal Šuman, dodavši kako su o prijemu u Vladi Federacije BiH svi obaviješteni noć nakon pobjede, zbog čega, kako kaže Šuman, nije bilo vremena, a ni tehničke mogućnosti da iskomunicira članove Upravnog odbora te da se eventualno zatraži saglasnost.

– Biće mi istinski drago da naš plasman na EHF EURO 2020 bude razlogom više da članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BIH poduzmu dodatne napore te da se okolnosti u kojima radi Savez poprave, čime bi nam svima posao bio u velikoj mjeri olakšan. Veoma mi je žao zbog medijskih natpisa koje čitam od kako smo se plasirali na EHF EURO, te Vas molim, ukoliko imate ikakvih pitanja ili dilema, da upriličite sastanak prilikom kojeg ću Vas rado obavijestiti o svim aktivnostima i situaciji koja direktno ili indirektno utiče na rad muške rukometne reprezentacije BiH – napisao je Šuman. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje