Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Solari se pojačavaju: Vratili se Ferhatbegović, Buljugija, Beširević…

sloboda solana sana
Preuzmite sliku

Povratak u Premijer ligu BiH, za Solare po svemu sudeći neće biti samo epizodan izlet.

Ozbiljan rad u klubu u proteklom periodu, te povratak u društvo najboljih prva je stepenica realizacije 4-godišnjeg plana, odnosno, povratka u sami vrh bh. rukometa.

  • Press-sloboda-solane02
  • Prelazni rok za rukometaše je okončan. U ljetnom periodu Sloboda Solana bogatija je za četiri izuzetno iskusna i kvalitetna rukemtaša. Crveno-crni dres ponovo će obući Bakir Buljugija, koji je prethodno i najavio da mu je želja oprostiti se od aktivnog igranja u dresu u kojem je i napravio svoje prve rukometne korake. Zatim iskusni pivot i bivši Solar i reprezentativac BiH, Emir Ferhatbegović, kao i iskusni golman Selman Beširević koji je poput Buljugije i Ferhatbegovića veoma uspješno branio boje Slobode.

  • sloboda-solana-put-zepce
  • Novajlija u crveno-crnom dresu je Eldin Hajdarević, koji je ponikao u Živinicama dok je proteklih godina veoma uspješno nastupao u Norveškoj. Hajdarević inače igra na poziciji desnog krila.

    – Četverogodišnji plan postoji, cilj je vratiti Slobodu u sami vrh bh. rukometa. Prvu prepreku odnosno povratak u Premijer ligu smo ostvarili, sada nam predstoje tri teže godine. Potrebna nam je veća podrška svih struktura, više finansijskih sredstava, podrška navijača, stvaranje vlastitog pogona, ozbiljniji rad, kvalitetnija pojačanja i uvjeren sam da ćemo ovaj plan i ostvariti. Svi koji smo na bilo koji način uključeni u rad kluba, istrajni smo u ispunjenju ovog cilja, za Tuzlanski.ba kaže jedan od trenera “Solara”, Eldar Kadić.

    Rukometaši Sloboda Solane pripreme počinju 29. jula. Dok će se tradicionalni rukometni turnir odigrati 23. avgusta, a planirano je dovođenje renomiranih rukometnih ekipa.

  • sloboda-solana-nekad2
  • Nekadašnji prvak BiH ali i osvajač Kupa, bio je pred gašenjem, danas uz istrajan rad onih koji su i u najtežim momentima bili uz klub, naziru se bolja vremena za crveno-crne. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,