Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Solari poraženi: Rukometaši Maglaja slavili sigurnu pobjedu u Mejdanu (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 17. kola Premijer lige BiH rukometaši Sloboda Solane danas su u Mejdanu poraženi u jednoj od najvažnijih utakmica za opstanak u društvu najboljih.

Gosti iz Maglaja su sigurnom igrom rutinski savladali “Solare” rezultatom 24:30 (13:14). Maglajlije su rezultatsku prednost stekli na samom početku susreta i kontrolisali je veći dio prvog poluvremena. Pred kraj prvog poluvremena izabranici Mirze Bulića prave seriju od 4:0 pa se na poluvrijeme odlazi kod rezultata 13:14 za goste iz Maglaja.

U drugom poluvremenu rukometaši Maglaja uspijevaju vratiti izgubljenu prednost, a u 40. minuti susreta rezultat je glasio 16:20. Rukometaši Sloboda Solane ne uspijevaju iskoristiti čak tri sedmerca u svega nekoliko minuta.

Stečenu prednost rukometaši Maglaja sačuvali su do kraja susreta i tako slavili pobjedu u Mejdanu rezultatom 24:30. Do kraja sezone rukometaše Sloboda Solane očekuje grčevita borba za opstanak.

U redovima Slobode najefikasniji su bili Čamdžić sa 9 i Babović sa 6 postignutih pogodakam, dok su u redovima Maglaja bolji od ostalih bili Omerović i Čičkušić sa po sedam postignutih pogodaka.  (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje