Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u derbiju dočekuje Borac m:tel: Učinit ćemo sve da nakon susreta u Mejdanu slavimo

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Borac m:tel Banja Luka. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 20 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan.

Na press-konferenciji obratili su se trener Siniša Markota, kapiten Slobode Emir Suhonjić i sportski direktor Mirza Bulić.

  • “Jako cijenimo i respektujemo ekipu Borca. Svi pokazatelji govore da se radi o najboljoj ekipi u Bosni i Hercegovini i koja se zasluženo nalazi na prvom mjestu premijerligaške tablice. U svojim redovima imaju pet igrača koji se nalaze na širem spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ako nas sutra pobijede smatram da su već osigurali titulu, a ako mi pobijedimo sve je onda u njihovim rukama. Atmosfera je jako dobra i mi smo u dobrom nizu, no nažalost bit ćemo oslabljeni neigranjem Anesa Bečića. Sport je takav da ne pobjeđuje uvijek najbolji. Mi ćemo učiniti sve da sutra u Mejdanu pokušamo slaviti.” kazao je trener RK Sloboda Siniša Markota:

  • Kapiten Slobode, Emir Suhonjić ističe da borba za svaku loptu neće doći u pitanje:

    ”Pred nama je derbi utakmica protiv ekipe koja je trenutno najbolja u državi i s razlogom se nalaze na čelu tabele. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja u svojim redovima ima nekoliko potencijalnih reprezentativaca. Mi imamo pozitivan niz i nastojat ćemo da ovu godinu zaključimo sa dobrom partijom i pobjedom. Ono što mogu da obećam u svoje ime i u ime ekipe da ćemo se boriti za svaku loptu i da ćemo ostaviti srce na terenu. Bit će nam potrebna i velika podrška sa tribina, te pozivam sve navijače da nas sutra podrže, a mi ćemo im pokazati borbu i nadam se da ćemo sa zvukom sirene zajedno slaviti.” poručio je kapiten RK Sloboda.

  • “Utakmica protiv RK Borac m:tel je označena ne samo kao derbi kola, već sigurno i kao derbi jesenjeg dijela šampionata. Mi smo uradili sve da Banjalučane dočekamo na jedan lijep način, da im čestitamo na jesenjoj tituli, te da odigramo utakmicu vrijednu epiteta derbija. Obezbijedili smo i direktan televizijski prijenos na Radio televiziji Bosne i Hercegovine kako bi svi ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini mogli uživati u nadam se sjajnoj rukometnoj predstavi. Želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu, te da bolja ekipa pobijedi. Ova utakmica će imati i humanitarni karakter jer sav prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i zato pozivam sve navijače i ljubitelje rukometa da sutra dođu u što većem broju.” zaključio je Sportski direktor RK Sloboda, Mirza Bulić.

    Utakmica Sloboda – Borac m:tel je zakazana u subotu sa početkom u 20 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan uz direktan prijenos na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine.

    Sav prihod od prodaje karata biti uplaćen JU ”Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje