Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor bh. rukometaša Marković preuzeo SG Schalksmuhle

Preuzmite sliku

Popularno

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, novi je trener njemačkog trećeligaša SG Schalksmuhle. Marković je predstavljen u ponedjeljak uvečer uz jasne klupske ambicije, a to je da se izbjegne ispadanje iz treće Bundeslige, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema pisanju klupskog web sajta, iz rukovodstva kluba se nadaju da će Marković uspješno obaviti ulogu „vatrogasca“ do kraja sezone. SG Schalksmuhle nakon 19 kola zauzima 12. poziciju sa 15 bodova koliko imaju Aurich i Soester koji je u zoni ispadanja.

„Ekipa je jako dobro pokrivena na svim pozicijama. Gledao sam nekoliko videosnimaka utakmica Schalksmuhle i vidio sam dosta dobrih stvari i u napadu i u odbrani. Naravno, uvijek ima prostora za napredak u oba pravca i na tome ćemo raditi“, rekao je Marković za njemačke medije.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Marković je vodio Willstatt, Wetzlar, banjalučki Borac M:tel i poljski Azoty Pulawy. Selektor rukometne reprezentacije BiH je od oktobra 2011. godine. Najveći uspjeh sa bh. timom ostvario je u ljeto 2014. godine kada je u baražu eliminisan Island i ostvaren prvi plasman na Svjetsko prvenstvo, koje je početkom prošle godine održano u Kataru. U baražu za SP u Francuskoj selekcija BiH predvođena Markovićem sastaće se sa Švedskom. Utakmice će se igrati u junu ove godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje