Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sead Mulić se priključio trenerskom timu Škole rukometa RK Sloboda

Preuzmite sliku

Prva ekipa RK Sloboda svoje pripreme polako privodi kraju, u subotu ih čeka i prva utakmica,  iz crveno-crnog tabora stižu i novosti o pojačanju trenerskog tima Škole rukometa.

– Danas smo dobili novo trenersko pojačanje, a riječ je o proslavljenom rukometašu Slobode Seadu Muliću. Iz njegove bogate biografije izdvojit ćemo podatak da je 1994. godine sa našim klubom osvojio naslov prvaka i titulu najboljeg igrača Prvenstva Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da će dio svog bogatog rukometnog iskustva prenijeti na dječake naše škole rukometa. Seade, dobro došao nazad u crveno-crnu porodicu – istakli su iz RK Sloboda.

– Osamnaest godina sam se profesionalno bavio rukometom. Najveći dio rukometne karijere proveo sam u rukometnom klubu „Sloboda“. Igrao sam za RK „Konjuh“, RK „Arena“ i u Hamburgu sam igrao jednu godinu. Poslije tri godine sam bio sportski direktor u mom matičnom klubu „Slobodi“. Sada sam zaposlen u Agenciji za antidoping kontrolu BiH – ranije je za medije rekao Mulić koji je nedavno pokrenuo i jednu humanitarnu akciju.

Naime, nakon posjete Klinici za dječije bolesti i razgovora s njihovim uposlenicima došao je na ideju da im pokuša obezbjediti respirator za intenzivnu njegu. Novac za kupovinu respiratora namjerava obezbjediti kroz aukciju dresova poznatih sportista koje skuplja punih 25 godina, a namjerava ih skupiti stotinu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,