Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saznajemo: Zbog slučaja Nuić neće biti problema za BiH

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo savladavši večeras Švicarsku u tuzlanskom Mejdanu. Rukometaši BiH su slavili veliku pobjedu protiv Švicaraca rezultatom 21:15.

Bila je to pobjeda za prvo mjesto u grupi 6 i plasman u baraž za prvenstvo naredne godine u Danskoj i Njemačkoj.

Međutim, odmah nakon utakmice selekcija Švicarske najavila je žalbu EHF-u zbog Tomislava Nuića koji dobio priliku da zaigra za BiH. Naime, Nuić je zaradio isključenje pa je on ostatak utakmice morao odgledati sa tribina.

Nakon crvenog kartona utvrđeno je da Tomislav Nuić nije bio u zapisniku zbog čega su Švicarci ponadali se da bi naša selekcija moga biti suspendovana.

Međutim, kako saznajemo prema pravilima EHF-u igrač kojeg nema u zapisniku na početku utakmice dozvoljeno je da se njegovo ime može dodati na spisak do kraja meča.

Našim momcima sad preostaje da se odmore nakon sjajne večerašnje predstave, vrate narednih dana klubovima za koje nastupaju a onda krajm mjeseca svi željno isčekujemo ime protivnika u baražu u nadi da će Mejdan ponovo biti domaćin. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje