Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometnu utakmicu Španija – BiH direktno će prenositi FACE TV

Preuzmite sliku

Večeras se u Valladolidu igra susret prvog kola grupe 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo između rukometnih selekcija Španije i BiH.

Utakmicu Španija – BiH direktno će prenositi FACE TV sa početkom u 20,30 sati.

Španci su veliki favoriti u večerašnjem duelu protiv naših rukometaša, koji su jučer stigli u Valladolid.

Selektor bh. tima Bilal Šuman kazao je uoči susreta sa Španijom da će njegovi igrači dati sve od sebe i pokušati doći do iznenađenja.

– Želimo pokazati da znamo šta radimo i zašto. Ima segmenata igre koje nećemo moći na vrijeme odraditi, ali dat ćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način za utakmicu protiv Španije. Oni imaju izmjena u ekipi, novog selektora i nisu odigrali nijednu utakmicu u ovom sastavu. Ipak, poznavajući španski rukomet, ne mislim da će biti promjena u načinu njihove igre. Nadam se da ćemo biti na odgovarajućem nivou, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo – riječi su Šumana.

Šumanov pomoćnik Zdenko Grbavac ističe da utakmicom protiv Španije bh. rukomet ulazi u novu fazu.

– Na startu nas čeka teško gostovanje protiv Španije, ali mi tu vidimo našu šansu. Prepuštamo ulogu favorita njima, a mi ćemo u meč ući rasterećeno s ciljem da pokušamo odraditi neke stvari. Ako odradimo sve što smo zamislili mislim da ova utakmica može biti temelj za budući dobar rad i utakmicu protiv Austrije – rekao je Grbavac.

U drugom meču naše grupe večeras se sastaju Austrija i Finska. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,