Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni zmajevi uoči ogleda sa Litvanijom: Dat ćemo maksimum za pobjedu

Preuzmite sliku

Muška rukometna reprezentacija spremna je za sutrašnji ogled sa Litvanijom u Cazinu, u okviru kvalifikacija za odlazak na EP u Poljskoj 2016. godine. Najbolji bh. rukometaši od nedjelje su u Bihaću, gdje su obavili pet treninga, a danas na rasporedu su još dva uoči okršaja sa Malašinskasom i društvom.

“Slatke muke”

– Drago mi je da smo se ponovo okupili, atmosfera je odlična i radna. Očekujemo pobjedu u Cazinu. Gledali smo video protivnika i vidjeli smo da nisu ekipa koje se trebamo plašiti. Svjesni smo da se od nas mnogo očekuje nakon što smo izborili plasman na SP u Kataru, ali smo i svjesni svojih kvaliteta, tako da ne sumnjam da ćemo dati svoj maksimum, govori Vladimir Vranješ, komadant odbrane i pivot zmajeva.

Našoj reprezentaciji ovo je prvo okupljanje nakon Katara, pa bi pobjeda vratila mir u kući, jer je sigurno da je nakon SP-a poljuljano samopuzdanje.

– Ne trebamo se obazirati na ono što je bilo, moramo gledati u budućnost. Spremni smo i jedva čekamo da počne meč. Ukoliko ponovimo odbranu iz Katara i popravimo loše segmente, koje smo tamo pokazali onda sigurno da neće izostati dobar rezultat. Moramo hladne glave ući u meč i pokazati svoju snagu, istakao je Vranješ.

Selektor najboljih bh. rukometaša Dragan Marković posebno je sretan, jer svi igrači koji su stigli na okupljanje su zdravi, što odavno nije bio slučaj.

  • selektor-dragan
  • – Raduje me situacija sa zdravstvenim biltenom, jer smo nakon dugo vremena svi na okupu, osim Grahovca, koji će nam se priključiti na narednom okupljanju. Panić nam se vratio, Prce igra u vrhunskoj formi nakon oporavka od povrede, Karačić također i onda ja kao trener ekipe imam “slatke muke” pri izboru sastava. Imamo dvije postave na raspologanju i siguran sam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu, govori bh. selektor.

    Rukometni zmajevi i stručni štab zajedno su gledali video sa utakmice Litvanije protiv Bjelorusije, a selektor ističe da se nemamo čega plašiti:

    – Imamo respekt prema Litvancima, ali imamo takvu ekipu da se ne plašimo nikoga, a kamoli Litvanije. Sa igračima sam gledao njihov meč protiv Bjelorusije, a gledao sam ranije neke druge njihove mečeve. Mnogo toga zavisi i u kakvom će sastavu doći, ali ko god bude igrao mi smo ipak jača reprezentacija.

    Imponuje interes navijača

    Ono što je sigurno da podrška zmajevima u Cazinu neće izostati, a prema posljednim informacijama sve karte za meč protiv Litvanije su rasprodate, što je motiv više za naše reprezentativce:

    – Sigurno da nam imponuje kada čujemo da je nestalo karata uoči naše utakmice. To znači da radimo dobre stvari i da su navijači ponosni na nas. Kada smo igrali protiv Grčke u Cazinu atmosfera je bila na vrhunskom nivou, a isto očekujem i protiv Litvanije, završio je Marković. (Oslobođenje)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,