Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni Zmajevi stigli u BiH: Ispunili cilj, Prce hvali saigrače

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, uprkos jučerašnjem porazu od Austrije, a naša ekspedicija vratila se u zemlju. 

Mario Kelentrić, pomoćnik selektora Ivice Obrvana i Nikola Prce, iskusni reprezenativac BiH, govorili su o meču u Grazu.

“Utakmica u Grazu je bilo izuzetno teška za nas. Utakmica protiv Austrije je došla nakon nesretnog poraza od Njemačke. Prije utakmice smo znali da smo se 90 i nešto posto već plasirali. To se odrazilo na igru, dok je Austriji bilo pitanje život i smrti.

Osnovni cilj je bio plasirati se na Evropsko prvenstvo i uspjeli smo. Ne računajući ovo jučer, sve je prošlo dobro, od prvog trijumfa protiv Austrije, preko nesretnog poraza od Njemačke. Nadam se da smo usrećili građane BiH i da će navijači nastaviti bodriti našu zemlju.“, kazao je Kelentrić.

Zadovoljan je bio i Nikola Prce.

“Mario je puno toga rekao, a zahvalio bih se ljudima iz RSBiH i momcima. Još jedno Evropsko prvenstvo. Prije početka kvalifikacija znali smo da protiv Austrije trebamo tražiti šansu. Možda je prošle godine bilo drugačije, jer se igralo pred navijačima. Ovo je veliki uspjeh, jer drugi put uzastopno igramo na Evropskom prvenstvu:”, kazao je Prce.  (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,