Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni Zmajevi odradili još jedan trening: “Uslovi u Tuzli su odlični” (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dolaska u Tuzlu odradila je treći trening uoči kvalifikacionog meča za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

Selektor naših rukometnih Zmajeva ističe da su svi igrači koji su na raspolaganju spremni za ovakve utakmice, da imaju dovoljno iskustva i kvaliteta da pobjede Slovačku, te da će uz veličanstvenu podršku tuzlanske publike postići željeni cilj, a to je pobjeda.

  • rukomet-reprezentacija-mejdan-trening2
  • „Uslovi u Tuzli su odlični, bolji nego što smo očekivali. Narod nas je zavolio, te uz njihovu podršku možemo parirati svakome. U prilog tome ide i utakmica koju smo u prošlim kvalifikacijama igrali sa Dancima u Tuzli. Iako su neki skeptici tada govorili da se Danci nisu trudili, da su igrali rekreativni meč, utakmica sa Dancima je pokazala da imamo kvalitet.“ za Tuzlanski.ba istakao je selektor Marković.

    Reprezentativac sa najdužim stažom u našoj selekciji Nikola Prce kaže da je Bosna i Hercegovina favorit u utakmici protiv Slovaka:

    Sjajno je opet doći u Tuzli i igrati pred tuzlanskom publikom. Realno smo glavni favoriti za prvu poziciju u našoj grupi, i sve osim prvog mjesta za nas bi bio neuspjeh,  naglašava Prce.

  • rukomet-reprezentacija-mejdan-trening1
  • Svi rukometni reprezentativci na koje Marković računa su u trenažnom procesu, osim Dejana Malinovića, koji će se pridružiti timu večeras. Naši rukometni Zmajevi odradiće još dva treninga do početka novog ciklusa kvalifikacija, a zvanična press koneferencija zakazna je sutra za 12:30 sati.

    Utakmica između Bosne i Hercegovine i Slovačke igra se 4. novembra od 20:15 sati u velikoj dvorani Mejdana. (S.M. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje