Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni savez BiH: Produžen mandat selektoru Markoviću

Preuzmite sliku

Izvršni odbor Rukometog saveza BiH večeras je raspravljao o statusu Dragana Markovića, selektora seniorske rukometne reprezentacije BiH. Nakon višesatnih razgovora rukovodeće tijelo bh. rukometa odlučilo je da Markoviću ponudi ugovor do 20. januara 2016. godine pod istim uslovima koje je imao u prethodnom, javlja Anadolu Agency (AA).

Marković ima rok do sutra u 14 sati da se izjasni o ponudi RS BiH. Ukoliko to ne učini ili ne prihvati ponudu koja mu je poslana Izvršni odbor će na prijedlog Stručne komisije RS BiH imenovati Bilala Šumana za vršioca dužnosti selektora seniorske muške reprezentacije BiH“, saopštio je Izvršni odbor RS BiH.

Bez obzira ko od spomenute dvojice trenera bude vodio bh. rukometaše u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2017. godine, 21. januara trebao bi biti raspisan konkurs za novog selektora.

Rukometna reprezentacija BiH u kvalifikacijama za SP nalazi se u Grupi 1 sa selekcijama Litvanije, Slovačke i Kosova. Samo prvoplasirana ekipa plasiraće se u baraž. Kvalifikacije počinju 4. novembra, kada će BiH u Tuzli ugostiti Slovačku. Četiri dana kasnije gostovaće kod Litvanije. Ciklus će se završiti 17. januara naredne godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,