Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni klub Sloboda: Ostavit ćemo srce na terenu da ostvarimo pobjedu

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj danas je Rukometni klub Sloboda Tuzla održao press-konferenciju povodom 3. kola i derbija polusezone rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever koju će igrati sutra protiv ekipe Krivaje.

Trener Slobode Mirza Bulić ističe da će njegova ekipa dati svoj maksimum u ovoj utakmici, što će sigurno donijeti pobjedu.

„Pred nama je sutra prvi, pravi okršaj protiv ekipe Krivaje iz Zavidovića. Što je najbitnije atmosfera u ekipi je dobra, veliki broj igrača imam na raspolaganju. Svi su željni dokazivanja i da se nađu u ekipi među 16 igrača. Siguran sam da ko god dobije šansu, ostavit će srce na terenu da ostvarimo pobjedu. Spoj mladosti i iskustva trebao bi ove godine odvesti Slobodu u Premijer ligu“, zaključuje Bulić.

Kapiten Slobode Davor Kadić ističe da je sve usmjereno ka tome da Sloboda igra Premijer ligu, i da je ovaj derbi čitave polusezone jedna od stanica na tom putu.

„U goste nam ekipa Krivaje, svakako jedna neugodna ekipa koja igra jedan muški rukomet. Utakmica će biti vjerovatno jakog karaktera. Tuzlaci će sutra u Mejdanu vidjeti jednu novu ekipu, novu Slobodu. Vjerujem u našu pobjedu, ali bitno je da ona bude sa što većom razlikom jer je ovo poluvrijeme, nakon čega igramo na njihovom terenu, rekao je Kadić.

Na press-konferenciji obratio se i potpredsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Damir Bećirović ističući da imaju jasan cilj.

„Sljedeće godine je 60 godina RK Sloboda i mi na tu godišnjicu Slobodu želimo vratiti tamo gdje joj je i mjesto, u društvo najboljih. Nova uprava na čelu sa Ismarom Šabovićem, u Klubu je zatekla totalno nesređeno stanje, tako da su naši početni napori bili usmjereni ka organizaciji Kluba. Sada smijem reći, da u najmanje posljednjih deset godina, igrači nisu imali ovakve uslove. Na njima je da opravdaju uložena sredstva i obraduju navijače Slobode, naglašava Bećirović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,