Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva ponovo na pobjedničkom kolosijeku

Preuzmite sliku

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva, nakon turbulentne jeseni i serije teških povreda ključnih igračica, ponovo su na pobjedničkom kolosijeku. U ovoj godini još nisu doživjele poraz, izuzev tokom priprema na turniru u Hadžićima protiv Goražda, ali i tada nakon “sedmeraca”.

U nedjelju im predstoji prvenstvena utakmica protiv Katarine u Mostaru, a osim tog susreta očekuju polufinale Kupa BiH protiv ekipe Hadžići DG.

– Nakon što smo u četvrtfinalu Kupa BiH u dvije utakmice pobijedili Jedinstvo iz Brčkog, a u prvenstvu ekipu Ilidže, cijelu sedmicu fokusirali smo se na taktiku i “fiziku” za duel s Katarinom. Na svakoj utakmici idemo maksimalno na pobjedu, pa će tako biti i u Mostaru odakle se želimo vratiti s bodovima – kaže za Fenu trener Jedinstva Danijel Sabljić.

Tuzlanke su u polufinalu “izvukle” ekipu Hadžići DG, s kojima će u dva susreta odlučivati o finalisti.

– Ako se nađeš među četiri ekipe u važnom takmičenju znači da nešto vrijediš. Od tri teška suparnika izvukli smo, čini mi se, najlakšeg, ali ne i laganog. Kup sa sobom nosi posebnu draž i žar, jer je sve moguće. Dobro je da drugu utakmicu igramo kod kuće i vjerujem da ćemo tada sami odlučivati o plasmanu u finale – zaključio je Sabljić.

Utakmica Katarina – Jedinstvo (Tuzla) igra se u nedjelju od 17 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,