Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva optimistične pred nastavak sezone: U Mostar idemo po pobjedu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na startu proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH rukometašice tuzlanskog Jedinstva tokom vikenda gostuju kod mostarske Lokomotive.

Pripreme su protekle odlično u radnoj atmosfeti i što je najvažnije bez ikakvih povreda. Željno iščekujemo nastavak prvenstva. Nije tajna da u Mostar putujemo po pobjedu, iako će utakmica biti teška jer Lokomotivi “gori pod nogama”“, kazala je rukometašica Jedinstva Sanja Katić danas na konferenciji za novinare.

Katić kaže da do kraja sezone očekuju konačan plasman među prve tri ekipe prvenstva u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Trener Zvjezdan Tomić podsjetio je da su popularne Labudice tokom pripremnog perioda odigrale četiri kontrolna meča, od kojih tri s ekipama iz Srbije.

Pobijedili smo u sva četiri odigrana susreta, međutim uprkos tom rezultatu moram da kažem kako niti jednom nismo bili u kompletnom sastavu. Tek sada, za duel s Lokomotivom, sve su igračice na raspolaganju. Tu utakmicu želimo riješiti u svoju korist.” – kazao je Tomić.

Pored najave nastavka proljetnog dijela prvenstva uprava Jedinstva iskazala je zahvalnost novim sponzorima kluba bez kojih bi kako kažu ostatak sezone bilo skoro pa nemoguće odigrati u pozitivnoj atmosferi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,