Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Izviđača CO u Tuzli bolje od Jedinstva

Preuzmite sliku

Popularno

U susretu 17. kola prvenstva BiH za rukometašice, u Tuzli je danas ekipa Izviđača CO iz Ljubuškog pobijedila domaće Jedinstvo rezultatom 33:32 (16:14).

Gošće su vodile cijelu utakmicu, u prvom poluvremenu najviše s dva gola razlike, uz više izjednačenja rezultata. Prvi put su na tri gola prednosti otišle u 39. minuti, nakon „sedmerca“ Marije Borac, u trenutku kada su domaće igračice imale dvije igračice manje.

U 50. minuti gošće su povećale prednost na pet golova i malo šta je ukazivalo da će se u finišu susreta sve zakomplicirati. U 38. minuti Matea Šumelj smanjila je prednost Ljubušanki na 30:31, ali je Kata Miočević svojim jedinim golom osigurala svom timu pobjedu, dok je konačan rezultat sa 7 metara postigla mlada igračica Merisa Saletović.

Golmanica Izviđača CO Blaženka Pandža upisala je 12 odbrana, a često je bila i igrač više u polju. Domaća golmanica Ivana Rajković ostvarila je 10 odbrana.

Inače, suci Sead Zuko i Edis Brkić (Ilidža) dosudili su čak 16 sedmeraca, od kojih 9 za Jedinstvo (realizovano 5), te 7 za Izviđač (svi realizirani).

Domaće igračice susret su završile sa 12 minuta isključenja, a gošće sa 14. Zbog trećeg isključenja Kristina Barišić diskvalifikovana je u 46. minuti.

Najviše pogodaka za domaći sastav postigle su Dejana Kulić 14, Matea Šumelj 6, a Admira Zvekić 5.

U ekipi iz Ljubuškog Marija Gudelj i Marija Boras postigle su po 9, a Andrea Papić 5 golova.

Za igračice susreta proglašene su Marija Gudelj (Izviđač) i Dejana Kulić (Jedinstvo). (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,