Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode započeli pripreme za nastup u EHF kupu

Preuzmite sliku

Rukometaši Slobode danas su na stadionu Tušanj započeli pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH ali i nastup u Evropskom kupu.

Predvođeni crnogorskim stručnjakom Zoranom Kastratovićem rukometaši Slobde će u septembru nakon 25 godina nastupiti u EHF European Cup-u.

  • Voljom žrijeba RK Sloboda će snage odmjeriti sa ekipom Bianco Monte Drama 1986 iz Atine.

    ‘Naše ambicije su da napravimo iskorak kada je u pitanju kvalitet igre i rezultat. Nadam se također da ćemo uz jedan dobar rad kada budemo kompletirani i tokom trenažnog procesa spremni dočekati prvo kolo u EHF European Cup-u. Pripreme ćemo narednih šest sedmica obavljati u Tuzli. Ekipa je nešto drugačija u odnosu na prethodnu sezonu ali svi ćemo se maksimlano boriti i izgarati te dati zadnji atom snage da odgovorimo svim zadacima koji su pred nama’ – kazao je Kastratović.

    Rukometaši Slobode će u sklopu priprema odigrati i nekoliko priljateljskih utakmica nakon čega slijede taktičke pripreme ped meč i sa ekipom Bianco Monte Drama 1986 iz Grčke.

    ‘O ekipi Bianco Monte Drama nemam previše informacija. Na YouTube je dostupno nekoliko njihovih utakmica iz prethodne godine. Vidjet ćemo sa kakvim će rosterom raspolagati ove sezone ali ono što je generalno pristuno jeste da im tim čine uglavnom domaći rukometaši’ – rekao je terner RK Sloboda Tuzla Zoran Kastratović.

    Treneru Kastratoviću se odazvao 21 igrač: Admir Hadrović, Alen Ovčina, Amir Imamović, Anes Bečić, Arsenije Bubić, Bakir Pirić, Eldin Vuković, Emir Suhonjić, Filip Borozan, Ismar Bajrić, Jasmin Nurkanović, Luka Barjaktarović, Mirza Jusufović, Mirza Muhedinović, Muharem Milkunić, Njegoš Đukić, Omar Karahodžić, Renato Čajić, Tarik Fares, Tarik Okanović i Zdravko Čajić.

    Prozivci nisu prisustvovali Luka Đorđević i Ermin Jusić zbog reprezentativnih obaveza, a koji će se uskoro pridružiti ostatku ekipe.

  • Rukometaši Slobode svoj Evropski nastup će igrati u Maloj dvorani SKPC ‘Mejdan’ u Tuzli 11 ili 12 septembra gdje se također vrše sve potrebne pripreme kako bi sve bilo spremno za ovu utakmicu i nastup rukometaša Slobode u Evropi nakon 25 godina.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje